Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /web/fullhouse/gipszkarton-felujitas.hu/libraries/gantry/core/utilities/gantryregistry.class.php on line 326

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /web/fullhouse/gipszkarton-felujitas.hu/libraries/gantry/core/utilities/gantryregistry.class.php on line 339
Alapfogalmak-Tartószerkezeti és épületszerkezeti fogalmak
1095 Bp., Soroksári út 150.
Nyitva: H–P 7.00–16.00,
Szo.: 7.00–13.00
|
Tel.: 06-1-347-0170
|
Fax: 06-30-610-8109
Kedves Vásárlóink! Az Önök, valamint munkatársaink érdekében a Duralbau Kft. mindent megtesz a biztonságos vásárlás érdekében.
Ezért kézfertőtlenítő, papírtörlő áll rendelkezésükre ingyenesen, kérjük használják! Maszk viselése kötelező az épületben!!
Nálunk is megvehetik ha valamiért nincs Önöknél. Továbbra is szeretettl várunk mindenkit üzletünkbe termékeink széles kínálatával.
Vigyázzunk Egymásra! DURALBAU KFT

Termékeink és azok árai feltöltés aktualizálás alatt...

A feltöltés ideje alatt szíves türelmüket kérjük.

Aktuális árlistánkat itt találja

Aktuális akciós ajánlatunkat itt tekintheti meg

Árajánlat kérését ezen az űrlapon teheti meg

Köszönjük érdeklődését, türelmét. Hamarosan bővebb termékkínálattal várjuk megújult weboldalunkon.

Alapfogalmak-Tartószerkezeti és épületszerkezeti fogalmak

1.Teherhordó szerkezet - minden olyan épületszerkezet, amely az adott épület terheit hordja, azaz saját súyán kívül elviseli a rá támaszkodó, egyéb épületszerkezetek okozta terhelést, az időjárásból adódó terheket (szélteher és hóteher), valamint az épületben elhelyezett berendezések, bútorok, s az épületben tartózkodók által okozott terheket.

A teherhordó szerkezet lehet függőleges (pl. fal, oszlop), vízszintes (pl. födém, gerenda) vagy térbeli (pl. tetőszerkezet, lépcső). A teherhordó szerkezetek összessége alkotja az épület vázát, az építkezés során ezek a szerkezetek készülnek el legelőször. 2.Önsúly - egy adott épületszerkezetnek a saját súlya. 3.Hasznos teher - minden olyan terhelés, amelynek érdekében az épületet megépítették. Hasznos tehernek számít az épületben elhelyezett összes bútor, berendezés, növény, illetve az épületben tartózkodó ember, állat. 4.Statikus teher - egy épületszerkezetre ránehezedő, hosszú ideig állandónak tekinthető teher. Ilyen statikus teher például a szobában, a födémen elhelyezett ruhásszekrény, a falra felszerelt könyvespolc stb. 5.Dinamikus teher - egy épületszerkezetre ránehezedő, időben gyakran és/vagy hirtelen változó teher. Dinamikus terhelésnek számít például a földrengés, a gyárban működő gépek okozta rezgés, de dinamikus teher a födémen az is, ha egy gyerek otthon a szobájában ugrál, vagy valaki nekiesik a falnak. 6.Fal - az épület függőleges térelhatároló és/vagy teherhordó szerkezete. 7.Oszlop - karcsú, függőleges teherhordó szerkezet kör keresztmetszettel. 8.Pillér - karcsú, függőleges teherhordó szerkezet, leggyakrabban téglalap keresztmetszettel. 9.Födém - Falakra vagy kiváltó gerendákra támaszkodó vízszintes vagy ferde, esetleg lépcsős vagy íves térelválasztó, teherhordó szerkezet. 10.Gerenda - vízszintes vagy térbeli kiváltó szerkezet az épület nyílásainak áthidalására. Gerendákat a teherhordó falakban az ajtók és ablakok fölött használnak, illetve olyan épületekben, ahol a nagy belső tereket nem akarják teherhordó falakkal kisebbekre osztani. 11.Tetőszerkezet - tetőtérrel (magas tetővel) kialakított épület tetőterét felülről határoló szerkezet, amely fedélszerkezetből és fedélhéjazatból áll. 12.Fedélszerkezet - a tetőszerkezet teherhordó része, amely hordja és rögzíti a fedélhéjazatot. Részei a szarufák (ferde tetősíkban futó fagerendák), szelemenek (a fedélszék hosszirányában futó vízszin¬tes gerendák: talpszelemenek és taréjszelemen), fogópárok (egymással szemben álló szarufákat víz¬szintesen összekötő gerendák vagy pallók). Nagyméretű, bonyolultabb tetőknek egyéb szerkezeti elemei is vannak. 13.Fedélhéjazat - a tetőszerkezet csapadékzáró része (cserép, zsindely, fémlemez stb.) 14.Szerelt térdfal - a tetőtérben épülő alacsony, füg¬gőleges fal, amely a fedélszék alsó része és a födém között kialakuló, alacsony belmagasságú, építésze¬tileg nem kihasználható teret határolja el a beépített tetőtértől. 15.Dilatáció - az épületben kialakított mozgási hézag, amelyet az épületrészek eltérő mozgása és/vagy a szerkezetek hőtágulása tesz szükségessé.

Weboldalunk használatáról

Termékkatalógusunk NEM webáruházként működik. Összeválogathatja a kosarába, amire szüksége van – építéshez vagy felújításhoz –, majd a kosár oldalon (a küldés gombbal) elküldheti számunkra az összeválogatott termékek listáját. Ellenőrizzük a termékek raktárkészletét és ajánlatot készítünk a kiszállítás költségére, amennyiben kiszállítást is kér. A kosár űrlap oldalon a megjegyzés mezőben kérhet előzetesen segítséget szakértőinktől, hogy például a kosárba rakott gipszkarton lap mennyiségéhez mennyi gipszkarton profilra van szükség, de bármilyen más hasonló kérdésben is szívesen állunk rendelkezésére. Minden esetben várja meg jelentkezésünket, főleg abban az esetben, ha személyesen jönne el a termékekért. Bővebb tájékoztatást a következő telefonszámon kaphat: 06-1-347-0170. Örömmel várjuk jelentkezését.