Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /web/fullhouse/gipszkarton-felujitas.hu/libraries/gantry/core/utilities/gantryregistry.class.php on line 326

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /web/fullhouse/gipszkarton-felujitas.hu/libraries/gantry/core/utilities/gantryregistry.class.php on line 339
Szárazépítő lapok – Ásványi rostlapok
1095 Bp., Soroksári út 150.
Nyitva: H–P 7.00–16.00,
Szo.: 7.00–13.00
|
Tel.: 06-1-347-0170
|
Fax: 06-30-610-8109
Kedves Vásárlóink! Az Önök, valamint munkatársaink érdekében a Duralbau Kft. mindent megtesz a biztonságos vásárlás érdekében.
Ezért kézfertőtlenítő, papírtörlő áll rendelkezésükre ingyenesen, kérjük használják! Maszk viselése kötelező az épületben!!
Nálunk is megvehetik ha valamiért nincs Önöknél. Továbbra is szeretettl várunk mindenkit üzletünkbe termékeink széles kínálatával.
Vigyázzunk Egymásra! DURALBAU KFT

Termékeink és azok árai feltöltés aktualizálás alatt...

A feltöltés ideje alatt szíves türelmüket kérjük.

Aktuális árlistánkat itt találja

Aktuális akciós ajánlatunkat itt tekintheti meg

Árajánlat kérését ezen az űrlapon teheti meg

Köszönjük érdeklődését, türelmét. Hamarosan bővebb termékkínálattal várjuk megújult weboldalunkon.

Szárazépítő lapok – Ásványi rostlapok

Ásványi rostlapok

Ásványi rostból elsősorban szigetelőanyagokat készítenek, ahogyan arról a 2.4.2. fejezetben szó lesz.

Abból, hogy szigetelőanyagként használják leginkább, máris tudható, hogy ezek az anyagok kiváló épületfizikai (tűzgátlási, hanggátlási, hangelnyelési, hőszigetelési) tulajdonságokkal rendelkeznek. A kiváló tulajdonságok pedig arra ösztönözték a fejlesztőket, hogy még szélesebb körű felhasználást tegyenek lehetővé az ásványgyapot számára. A fejlesztések egyik fontos eredménye az ásványi rost álmennyezeti lapok létrehozása. Ma már nagyon sokféle álmennyezeti kazettát és panelt gyártanak ásványgyapotból. Ahhoz, hogy az ásványgyapot formatartó is legyen, különböző kötőanyagokat kell az alapanyaghoz keverni. Ezek az adalékok azonban nem ronthatják le a kedvező tulajdonságokat, ugyanakkor mechanikailag ellenállóbbá kell, hogy tegyék azokat. Az ásványi rost alapú álmennyezeti lapok nedves eljárással készülnek, amelynek során a kőzetgyapotot, agyagot és keményítőt vízzel keverik. A masszát szitaszalagra hordják fel, majd a forrólevegős szárítás előtt a vízmennyiség nagy részét leszívással eltávolítják. A kötések hatására a lapok szilárdak lesznek, így alkalmassá válnak további feldolgozásra. A nagyméretű lapok felületét nagyteljesítményű csiszológépekkel teszik simává, majd felhordják a látszóoldalra az alapozó festéket. Ezután történik a mintázat belehengerlése, az áttörések (perforációk) kialakítása, amely után a pontos méretre vágás, majd pedig a végleges felületkezelés következik. A lapok leggyakrabban fehér színűek, azonban egyes lapcsaládok nagyon nagy színválasztékban elérhetők. A kész felület perforáltsága nagyban befolyásolja az álmennyezet épületfizikai tulajdonságait. Az ásványgyapot álmennyezeti lapok általában az A2-s1,d0 éghetőségi osztályba tartoznak. Kivételt képeznek a vinil (műanyag fólia) kasírozású lapok, amelyek éghetőség szempontjából gyengébbek. Az ásványi rostlapok nedvességfelvétele igen nagy. Kis mennyiségű nedvesség felvétele (1-2%) nem károsítja az anyagot, azonban nagyobb mennyiségű víz hatására (beázás) az anyag épületfizikai tulajdonságai jelentősen leromlanak, így a lapok tönkremenetele bekövetkezhet. Mechanikai ellenállásuk igen csekély.

 

Weboldalunk használatáról

Termékkatalógusunk NEM webáruházként működik. Összeválogathatja a kosarába, amire szüksége van – építéshez vagy felújításhoz –, majd a kosár oldalon (a küldés gombbal) elküldheti számunkra az összeválogatott termékek listáját. Ellenőrizzük a termékek raktárkészletét és ajánlatot készítünk a kiszállítás költségére, amennyiben kiszállítást is kér. A kosár űrlap oldalon a megjegyzés mezőben kérhet előzetesen segítséget szakértőinktől, hogy például a kosárba rakott gipszkarton lap mennyiségéhez mennyi gipszkarton profilra van szükség, de bármilyen más hasonló kérdésben is szívesen állunk rendelkezésére. Minden esetben várja meg jelentkezésünket, főleg abban az esetben, ha személyesen jönne el a termékekért. Bővebb tájékoztatást a következő telefonszámon kaphat: 06-1-347-0170. Örömmel várjuk jelentkezését.